A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a

GINOP-2.1.8-17-2017-00010 kódszámú, „Adaptív technológiai innováció eszközbeszerzéssel a "MAMBÓ RÁDIÓ" Kft.- nél”

című projekt keretében a "MAMBÓ RÁDIÓ" Kft. a Kaposváron és környékén induló regionális műsorszóráshoz szükséges eszközöket szerezte be.

A támogatás intenzitása 50%, a támogatás mértéke közel 6,63 millió Ft, amely Európai Uniós és hazai támogatásból valósult meg.

A "MAMBÓ RÁDIÓ" Kft. 2000-ben alakult. Fő tevékenységként rádióműsor szolgáltatással foglalkozik. Jelenleg 4 frekvenciát üzemeltet Baranya megyében, amelyek az alábbiak: 90,6 Pécs, 93,8 Mohács, 99,4 Komló és 100,9 Villány.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak köszönhetően a "MAMBÓ RÁDIÓ" Kft. a projekt keretén belül a megítélt támogatási összegből olyan eszközöket szerzett be, amelyek képesek biztosítani a kaposvári térség számára érdekes és értékes lokális műsortartalmak előállítását és az induló regionális adás kimaradás nélküli közvetítését.

A projekt kapcsán célunk az volt, hogy a kaposvári térség számára a lokális műsorszolgáltatás keretén belül egyszerre a lokális jelentőségű hírek és reklámanyagok, promóciók is adásba kerülhessenek, és ezek továbbításához a megfelelő szervezeti és műszaki infrastruktúrával rendelkezzünk. Így a technológiai innováció révén lehetőségünk van lokalizáció szerint célzott műsorszámokat készíteni és adásba szerkeszteni, így a kaposvári térségben nem csak a központilag szerkesztett műsorfolyam lesz elérhető.

A projekt keretében a folyamatos lokális rádióműsor szolgáltatáshoz szükséges adásprocesszor, adóberendezés és szolgáltatás folytonossági puffer berendezések kerültek beszerzésre. A beszerzendő eszközök segítségével a Mambó Rádió Kft. az új lefedettségi terület számára is, lokalizáció alapján célzott programot és műsortartalmat tud összeállítani, így helyi jelentőségű, hatékony hirdetői kommunikációt tud megvalósítani.

A beszerzendő eszközökkel lehetőség nyílik a legmodernebb követelményeknek megfelelő formátumú digitális tartalmak készítésére is. Ez az online- streaming technológiáján túlmutatóan a digitális földfelszíni rádiózás elterjedésének kezdetén olyan innovációt jelent társaságunk számára, amivel a piac legmodernebb technológiájával fog rendelkezni.

A digitális földfelszíni rádiózás területén piaci verseny éleződésekor Cégünk már rendelkezni fog a szükséges innovatív berendezésekkel, korszerű technológiával.

A projekt megvalósítási időszaka 2018. május 9-től 2018. július 10-ig tartott. A támogatás során elnyert összegből a támogatási kérelemben megnevezett eszközök kerültek beszerzésre.