A Tolna és Baranya megye határán található alagutak a nevükben is utalnak rá: borvidéken jár, aki erre autózik.

A Kökönyösi Diákokért Alapítvány pályázott sikeresen, így az egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programokat szervezhet az Alkotmány utcai és a kökönyösi iskolában tanuló diákok számára.

Vasárnap délután Villánykövesd térségébe riasztotta a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesületet a Katasztrófavédelem.

Ma délután 1 órakor koszorúzzák meg a Sokac-körben Kersics Anka emléktábláját, és ma lesz a busók hagyományos házról-házra járása a Kóló téren és a környező utcákban.

Már több, mint 90%-os kapacitással működik a tavaly áprilisban átadott mohácsi vágóhíd.

Kisfarsang napjától húshagyó keddig, vagyis mától február 13-ig tart az idei busójárás Mohácson.

Jogerősen 3 év börtönre ítéltek egy baranyai anyát, élettársa pedig másfél év börtönt kapott gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt – közölte a Pécsi Ítélőtábla.

A telet rekordszámú maskarás űzi majd, több, mint 1300-an öltöznek be.

Fejlesztésre készülnek Szalántán, miután a település több pályázata is sikeres volt. Az önkormányzat által működtetett óvodai és iskolai konyha megújulhat.

Egyeztető fórumon tájékoztatták az érintetteket és az érdeklődőket a Szentlőrinci Szőlőhegy kapcsán tervezett fejlesztésekről.

A tározó elsősorban árvízvédelmi célokat szolgál majd – közölte a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Idegen nyelveket beszélő középiskolások jelentkezését várják Mohácson, akik a busójárás ideje alatt a Tourist Police munkáját segítik.

A rendkívüli találkozón 6 napirendi pontot tárgyaltak.

Fontos vizsga vár szombaton a nyolcadaik osztályosokra, illetve azokra, akik 6 vagy 8 évfolyamos középiskolába jelentkeznek.