Ha színházba készül jövő héten, akkor ez fontos lehet: a Pécsi Nemzeti Színház tájékoztatása szerint a január 19-én este 7 órára meghirdetett Addikt című előadás technikai okok miatt elmarad.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt adventi kezdeményezésének az volt a célja, hogy egy kicsit megszépítsék a magányosok, otthonuktól vagy családjuktól távol ünneplők karácsonyát, néhány jókívánsággal vagy apró ajándékkal.

A város nemzetiségi díját dr Orsós Anna, tanszékvezető egyetemi docens vehette át, több évtizedes, magas színvonalon végzett oktatói, kisebbségkutatói és tudományszervezői munkásságának, a magyarországi cigány szellemi élet gazdagításában és közösségük építésben elért sikereinek elismeréseként.

A PTE együttműködésével készítette el Parázs a szívnek című alkotását az egyetem klinikáján aneszteziológusként és intenzív-terápiás orvosként is dolgozó Vámos Zoltán.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat szerint a kormány több, mint 6 és fél milliárd forint visszatérítendő támogatást biztosít Pécs önkormányzatának.

Ezt a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet vezetője mondta.

Ismét megrendezik a Prograce programozó versenyt, melyen középiskolások és egyetemisták mérik össze informatikai tudásukat.

Ugyancsak ettől a naptól van lehetőség a jelentkezési sorrend egyszeri megváltoztatására és a dokumentumok pótlására.

Két éve indult a közösségi kezdeményezés, hogy a városrésznek is legyen köztéri karácsonyfája.

A Széchenyi téren, a 7. Adventi Kézműves és Mesevásáron ma délután 4 órakor a Hangerdő Társulat a Mikulás és a krampusz című előadását mutatja be.

Közgyűlést tart csütörtökön Pécs képviselőtestülete. A tervek szerint a városatyák több száz millió forint értékű közlekedési fejlesztésekről is beszélnek majd.

Ebben az évben is megrendezik a Fiatal Vállalkozók Hetét, melynek baranyai programjai november 16-án várják az érdeklődőket.

A kertvárosi játszó a városi cégek összefogásának köszönhetően lett korszerűbb és már át is adták.

Csaknem 150-en dolgoznak az utak, járdák takarításával, de a parkokban is összeszedik a lehullott lombot.