A teátrum művésze, Darabont Mikold bokasérülést szenvedett. Több darabban is játszik, ám a baleset miatt változások történtek a decemberi műsorban.

A programot második alkalommal hívták életre. A helyi könyvtár udvarán tartott látvány-disznóvágás után a művelődési háznál zajlott a verseny, ahol 14 csapat versengett a bajnoki címért.

A kivitelező elkészült a teátrum felújításával, jelenleg a műszaki átadás-átvétel zajlik – írja a megyei lap.

Élet és halál táncai a Kodály Központban. Bogányi Gergely zongoraművész közreműködésével és Cristian Mandeal román dirigens vezényletével ad a tánc négy arcát bemutató, "stílusokon és korokon átívelő" koncertet a Pannon Filharmonikusok zenekar.

Ettől az évadtól kezdve Hangfoglaló Program néven folytatódik a Cseh Tamás Program.

Jubileumi programokkal ünneplik az Angster orgonagyár alapításának 150. és a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. fennállásának 25. évfordulóját ma és holnap Pécsett.

A Pannon Filharmonikusok és a Fesztiválkórus produkciója nyerte el a varasdi barokk fesztiválon a legjobb teljesítményért járó díjat.

A világhírű pécsi orgonaépítő dinasztia történetét Tolvaly Ferenc dolgozta fel.

Ha október, akkor jazz a pécsi Kodály Központban. Két neves művész is érkezik a Zsolnay Örökségkezelő Nkft szervezésében Pécsre, az Autumn-Jazz-Session programban.

Az elismerést augusto de Campos, brazil költő, fordító, zenekritikus és vizuális művész kapta.

Szeptember 21-ig számos előadást láthat a közönség a Pécsi Nemzeti Színházban és a Kodály Központban, de lesznek előadások a Zsolnay Negyedben, a Művészetek és Irodalom Házában, valamint a Cella Septichorában is.

A hétvégén tartották a fővárosban a 24. Országos Diákfilmszemlét, ahol 120 alkotás, közel 20 órányi film versenyzett.

Az eseményt hatodik alkalommal hirdette meg a Thália Színház, a fővárosi teátrum ezzel nyitja az új évadát.

A jelentkezőknek komoly elvárásoknak kell megfelelniük: a legfontosabb a barokk és a bécsi klasszikus repertoár stílusos megszólaltatásra való törekvés.