A Pannon Filharmonikusok és a Fesztiválkórus produkciója nyerte el a varasdi barokk fesztiválon a legjobb teljesítményért járó díjat.

Már működik az országban az influenza-figyelő szolgálat, és október második felétől elérhetőek lesznek az influenza elleni védőoltások is.

Székely Norbertet nevezték ki harmadszor is a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányának.

Vasárnap óta lehet jelentkezni a jövő februárban induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy melyik egyetem vagy főiskola képzését választják.

Átadták az új parkolókat és a járdát a pécsi Kőrösi Csoma Sándor utcában.

A női kosárlabda csapat az első fordulóban, idegenben kikapott a német Keltern vendégeként.

Messze még a járvány-időszak, de az influenza-figyelő szolgálat már megkezdte működését.

A Szív City alkalmazás lényege, hogy a mentők riasztása után az alkalmazás felhasználói az eset 500 méteres körzetében szintén riasztást kapnak.

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, azt a férfit, akit egy hajléktalan megölésével és azzal vádolnak, hogy társaival több mint egy tucat betörést, rablást követett el 2013-ban és 2014-ben Baranyában.

1849-ben ezen a napon végezték ki Aradon a magyar szabadságharc tizenhárom honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajos grófot, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét.

A Baranya megyeiek 58-46-ra kaptak ki a házigazda ZTE-től, így a bajnokságban egyelőre nem jött össze a győzelem a PINKK-nek.

Szerda délután az MTK Budapest együttesét fogadta a pécsi női kosárlabda csapat, az NB I második fordulójában.

Somberek közelében a mohácsi úton mindkét irányban útszűkület van érvényben.

Csütörtökön és pénteken aszfaltoznak Pécsett, a Dr Veress Endre utcában, a Szőnyi és a Bánki utca között. A munkák miatt ideiglenes forgalmirend-változás lesz.