Big Bell Étterem menü - Csütörtök

Rádió 1 Pécs Napi menü - Big Bell Étterem
2018.04.19.
Csütörtök

Tárkonyos zöldségleves és Sertéspörkölt tésztával vagy Paradicsomos húsgombóc főtt burgonya vagy töltött csirkecomb zöldséges rizs

Ár: 750 Ft-tól

Étterem: Big Bell Étterem

Étterem leírás

"2013-ban eldöntöttem, hogy felébresztek Csipke Rózsika álmából egy évek óta bezárt pécsi éttermet, amely 33 éve KOLOZSVÁR étteremként nyitotta meg kapuit és 20 évvel ezelőtt, mint BIG BELL étterem született újjá.

A 33 évvel ezelőtti nyitáskor az akkori tulajdonos, Tamás Albert, egy pódiumot építtetett, mondván, „a zenészek mégsem ülhetnek a vendégek között”, dörzsölte is a tenyerét Gubicza, hóna alatt szorongatva harmonikáját.

Azt hiszem ez az akarat döntötte el a hely sorsát – jövőjét és élt meg rendszerváltást, gazdasági válságot és különböző rendeletek váltakozását.

Egy dolog, ami mindig biztos volt, a pódium adta zenés táncos estek és a gasztronómia kézfogása. E pódiumot a 20 évvel ezelőtti átépítés során a második tulajdonos, Heiny Gábor is fontosnak tartotta és az éttermet western stílusúvá álmodta illetve a pódiumot kibővítette. Az étteremben egymás kezébe adták a kilincset a különböző zenészek, énekesek, előadók, kaszkadőrök hetente egy alkalommal, műsorral szórakoztatták a vendégeket. Sajnos az étterem életében szomorú változások következtek, melyek azt eredményezték, hogy 2010-ben bezárt az üzlet.

Amikor először a lehangoló falak közé léptem, szinte hallani lehetett még a régi hangokat, a beszélgető vendégsereg moraját és a falak közt megrekedt a zenét és jókedvet.

Aztán megláttam a kopott-poros pódiumot és a zenés mulató még egy esélyért kiáltott.

Én döntöttem!

Pécs lüktető éjszakai élete még a 80-as 90-es évek végéig megmaradt. Aztán egymás után zártak be a jó helyek, a Mecsek bár, a Rózsakert, Hullám, Kazinczy, stb.

Mire az étterem újra nyitott Pécsen már nem maradt egy színvonalas és tágas, meleg ételt is kínáló szórakozóhely.

Hagyományokhoz híven, az egyedi western stílust megtartva 2014. december 31.-én több évnyi hallgatás után felújítva, modernizálva, friss lendülettel ismét megnyílt a Big Bell.

Rendezvényi kínálatát kibővítve nem csak a finom ételekkel, de jobbnál jobb bulikkal, élőzenés estekkel szeretnénk vendégeink kedvében járni.

Várjuk minden kedves vendégünket, akik elsősorban valami másra, valami különlegesre vágynak. Akik jól akarnak szórakozni, élőzenére ropni, nosztalgiázni és nem utolsó sorban, jó társaságban jókat enni."

Cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 49.