Pécsi Nemzeti Színház: BOEING, BOEING

Vígjáték két felvonásban

2018. március 29., csütörtök
19:00
Helyszín:Pécs - Pécsi Nemzeti Színház | Kamaraszínház

Az előadás hossza: 2 óra 20 perc
Írta: Marc Camoletti

Szereplők:
Bernard - Vidákovics Szláven
Robert - Lipics Zsolt
Bertha - Vári Éva
Judith - Stubendek Katalin
Janet - Györfi Anna
Jacqueline - Vlasits Barbara

Fordító: Hamvai Kornél
Díszlettervező: Bátonyi György
Jelmeztervezó: Túri Erzsébet
Ügyelő: Markó Rita
Sógó: Tulik Tímea
A rendező asszisztense: Frank Fruzsina
Rendező: Böhm György

Ha egy színház biztosra akar menni, első lépésként jó, ha a bohózatirodalom egyik tuti sikeréhez nyúl. Ez pedig a Guinness Rekordok Könyvében is szereplő francia komédia, a Boeing, Boeing (Leszállás Párizsban). Marc Camoletti vígjátéka ugyanis a világon legtöbbet játszott francia színdarab, amely nem kis dicsőség, hiszen ugye Molière is francia volt…

A klasszikus bohózati alapszituációban Bernard (Vidákovics Szláven), a felkapott francia építész minden férfi számára irigylésre méltó életet él. Nem csak Párizs gyönyörű látképe hever a lába előtt, de a világ óriás légitársaságainak álomszép légiutas-kísérői is az ő ágyában landolnak.
Berthának, a házvezetőnőnek (Vári Éva), arra sincs ideje, hogy felmondjon, miközben kénytelen nemzetközi konyhát vinni, a menü szinte óráról-órára változik. Ráadásul váratlanul beállít vidékről a házigazda halottá nyilvánított osztálytársa, Robert (Lipics Zsolt) is, aki egyik ámulatból esve a másikba igyekszik megtalálni a helyét a hatalmas forgatagban.

Bernard boldog, korántsem hétköznapi menetrendjét azonban váratlanul felborítják a Párizs feletti kedvezőtlen légköri viszonyok.

Jegyár: 3500 Ft/ 3200 Ft/ 2000 Ft
Jegyek válthatók a Pécsi nemzeti Színház jegyértékesítő irodájában és online a www.jegy.hu weboldalon a megfelelő időpont kiválasztásával.
Rendező: Pécsi Nemzeti Színház

Dátum: 2018. március 29., csütörtök 19:00
Frissítve: 2018. február 05., hétfő 01:58